Östra Karup skola

- vann skolresan till Universeum

Av 40 otroligt kreativa och roliga namn som kommit in till vår namntävling har juryn nu utsett en värdig vinnare. Vinnarnamnet, Kornelius, lämnades in av klass 4 på Östra Karup skola utanför Båstad.

- Hela klassen är så glad över vinsten och vi ser framemot klassresan till Universeum sp mycket, säger Camilla Axelsson som är klassens lärare glatt.

Den 29 september invigs montern ”Var kommer maten ifrån" på Universeum. I den här montern får besökarna på olika sätt lära sig om hur det hållbara svenska jordbruket fungerar, bland annat kan man testa sina kunskaper i ett roligt spel, titta på våra nyproducerade skolplanscher och prova vår platsbyggda skördetröska som nu alltså har fått namnet Kornelius!

Arrangörer av denna tävling är: Jordbruksverket och LRF i samverkan med Universeum.