Årets pedagog

Anette Karlsson Godegårds skola

Anette Karlsson, lärare på Godegårds skola i Östergötland har av Bonden i skolan och Jordbruksverket utsetts till Årets "Bonden i skolan-pedagog".

I konkurrens med fina nomineringar av lärare i hela landet valde juryn Anette till vinnare i vår tävling.

- Anette har blivit nominerad av flera nöjda föräldrar som lovordar både hennes sätt att hantera barnen och skapa en fin stämning i och utanför klassrummet, samt att hon prioroterar att lära barnen om var maten kommer ifrån genom att bland annat använda skolans fina skolodling som pedagogiskt verktyg, säger Pernilla Åkerström-Frid, LRF.

Som pris fick Anette en resa till Stockholm inkl inträde på Skolforum, hotell och spa.

Här kan ni läsa en av de fina nomineringarna:

På Godegårds skola i Motala kommun finns en fantastisk pedagog som heter Anette Karlsson. I  många år har hon gett barn den allra bästa start man kan få i skollivet. Nu undervisar hon i åldersintegrerad F-3:a.

När man har Anette som lärare får man allt man behöver av det som står i läroplanen men framför allt får man så mycket mer: barnen får lära sig att tro på sig själva, våga vara den man är och respektera att andra också får vara den de är, att alla får vara med, att vara hjälpsam och säga tack. Allt man behöver för att vara socialt kompetent person med sunt förnuft!! Anette skapar en trygghet för alla som ger en god och lugn studiemiljö.

På en åker bredvid skolan finns nu ett Odlingsprojekt där barnen odlar grönsaker som de senare får äta i matsalen. De är med hela vägen, från jord till bord, och de får med sig en massa livsnödvändig kunskap som inte står i någon läroplan. Anette och de andra lärarna på skolan ger barnen möjlighet att delta i allt detta och integrerar "odlingen" i andra ämnen som ex matte. Vid odlingen finns också en bikupa och barnen har fått ta reda på varför bina är så viktiga, varit med och slungat honungen och tillverkat cerat av bivax o honung. I våras var hela skolan på studieresa där man bl.a. besökte en mjölkgård och en kravgård med grisuppfödning.

Alla barn borde ha rätt till en lärare som Anette!