Bonden i skolan bjuder in alla lärare och elever i årskurs 4-6 till en spännande och lärorik aktivitet - Bonden i skolan-veckorna! Under fyra veckor i oktober får eleverna möjlighet att lära sig massor om var maten på tallriken kommer ifrån, vad en bonde gör, vad som finns i skogen och vad det blir av alla träd. 

Under Bonden i skolan-veckorna bjuds ni in till en digital plattform där eleverna kommer kunna navigera sig runt på en fiktiv bondgård, både enskilt, i grupp eller med hjälp av er lärare i helklass. I plattformen får ni ta del av bland annat spännande fakta, filmer, spel och kluriga quiz om bonden, djuren och naturen. Eleverna kommer även få möjlighet att utmanas i en skattjakt, göra roliga utmaningar utanför klassrummet - och mycket mer! 

Aktiviteten är helt kostnadsfri och då ni har tillgång till plattformen under fyra veckor har ni möjlighet att anpassa aktiviteterna efter era egna förutsättningar och vara med så mycket eller lite ni kan. Vi kommer också erbjuda förslag på färdiga upplägg som bara är att använda rakt av.

När: 2-27 oktober 2023 (anmälda lärare får tillgång till plattformen tidigare för förberedelser)
Vem: Alla elever i årskurs 4-6 
Var: Digital plattform, men med möjligheter för äventyr utanför klassrummet 
Hur: Skicka in en anmälan redan nu så återkommer vi med mer information längre fram*

TILL ANMÄLAN


Är du lärare i andra årskurser än just 4-6 och vill vara med under Bonden i skolan-veckorna så går det förstås bra, men tänk på att ni kan behöva anpassa innehållet något. 

Vi är också på jakt efter lärare som kan agera bollplank i planeringen av aktiviteten. Är du intresserad? Läs då mer här!

Aktiviteten görs i samverkan med Skogen i Skolan, som bidrar med allt skogligt innehåll i plattformen.

 

* Genom att anmäla er godkänner ni att få uppdateringar och information om Bonden i skolan-veckorna via mejlutskick. Men ni kan förstås alltid kontakta oss via bondeniskolan@lrf.se för att återkalla er anmälan och därmed tas bort från sändlistan. 🙂

Mjolkkor Bete. Klicka för att se visa hela bilden.

Sagt om Bonden i skolan-veckorna år 2021: 

 

”En jättefin plattform, tack för att vi fick möjlighet att pröva den. Det har väckt nyfikenhet hos eleverna om var maten kommer i från och att det är så mycket som ska göras på ett jordbruk. Ett STORT tack!” 

”Klassen har varit en riktig utmaning, en svår grupp, svårt med genomgångar etc. Nu under BIS-veckan, vilket var en helt schemabrytande vecka, har samtliga elever jobbat på hur bra som helst. Alla har varit jätteengagerade!” 

”Vi har haft väldigt kul och använt materialet utifrån våra elevers kunskapsnivå. Eleverna har älskat det!!!” 

”Som lärare fick jag in så många ämnen under veckan. Jag tror faktiskt att jag har lyckats integrerat detta i stort ett alla ämnen!"